U bent hier

Home

KempARt 2007

KempARt is een kwaliteitsgerichte kunstroute in Turnhout, welke plaatsvond op zondagen 9-16-23 september 2007.
53 beeldende kunstenaars namen hieraan deel en stelden hun atelier open voor een ruim publiek. Deze kunstroute omvatte 32 locaties waarvan de kern in Turnhout; met uitbreiding naar de aanpalende gemeenten. Verschillende beeldende kunstdisciplines kwamen aan bod o.a. schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, dotpainting, fotografie, kalligrafie, airbrush, textielkunst, edelsmeedkunst, glaskunst, collages, assemblages.

Bij de uitbouw van dit cultureel gebeuren wilden we niet alleen focussen op gerenommeerde, maar ook op talentvolle jonge en beginnende kunstenaars. We gingen er vanuit dat al onze regionale kunstenaars de nodige aandacht, waardering en ondersteuning verdienen. Kunst en cultuur kunnen dichter bij de mensen staan door ze toegankelijk te maken voor een ruim publiek. KempARt draagt zijn steentje bij door zoveel mogelijk ateliers hierin te betrekken. Het publiek hoeft zijn nieuwsgierigheid niet te bedwingen, maar kan kennis maken met de kunstenaar en zijn werkterrein.

Cultuur is één van die facetten die zowel onze stad als de hele regio aantrekkelijk maakt zowel voor bewoners als voor bezoekers. Als cultuurstad trekt Turnhout al jaren mee de kar van het culturele leven in Vlaanderen. Zo wil KempARt mee op die kar springen en bijdragen tot de waardering van de hedendaagse beeldende kunst. Dit project werd trouwens ondersteund door de stad Turnhout.

De werkgroep blijft ijveren om de nodige ontwikkelingskansen te verkrijgen zodat KempARt een begrip blijft in de Kempen. Een concept dat we willen uitdragen tot ver buiten de regio. KempARt heeft de nodige potenties, de kwaliteit, de dynamische uitstraling, de veelzijdigheid, de laagdrempeligheid om een integrerend deel uit te kunnen maken van de culturele troef van Turnhout.

Plannen worden gesmeed voor de volgende editie... september 2009.