U bent hier

Home

KempARt 2009

KempARt is een kwaliteitsgerichte kunstroute in Turnhout, welke plaatsvond op zondagen 20 – 27 september en 4 oktober 2009.
57 beeldende kunstenaars namen hieraan deel en stelden hun atelier open voor een ruim publiek. Deze kunstroute omvatte 37 locaties waarvan de kern in Turnhout; met uitbreiding naar aanpalende gemeenten. Verschillende beeldende kunstdisciplines kwamen aan bod o.a. schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, grafiek, fotografie, kalligrafie, textielkunst edelsmeedkunst, collage, assemblages, conceptuele kunst.

Kunst en cultuur meer toegankelijk maken voor geïnteresseerden, en het contact met de kunstenaar zelf in eigen atelier zijn belangrijk, zodat het publiek het idee achter de creaties kan leren begrijpen en waarderen. Kennismaking met de specifieke manier van werken, feeling met grondstoffen, materialen, gereedschappen, de sfeer snuiven in het kunstenaarsatelier brengt het publiek tot een boeiende interactie met de beeldende kunstenaar.

Dit gemeenschapsvormend cultureel project werd ondersteund door de stad Turnhout.De werkgroep blikt terug op een bijzonder succesvolle editie, maar beseft dat kwaliteit primeert op kwantiteit; een weet voor de volgende editie... september 2011.