U bent hier

Home

KempARt 2013

 

 

Tijdens de weekenden van 21, 22 en 28, 29 september 2013 kon u in en rond Turnhout opnieuw genieten van de kunstroute KempARt. 

Meer dan 40 beeldende kunstenaars werden geselecteerd, op 25 locaties met kern in Turnhout en uitbreiding naar de aanpalende gemeenten.

Verschillende beeldende kunstdisciplines kwamen aan bod o.a. schilderen, tekenen, beeldhouwen, beeldende kunst, keramiek, kalligrafie, textielkunst, edelsmeedkunst, collages, assemblages, conceptuele kunst, mixed media en grafiek.

KempARt is inmiddels uitgegroeid tot een boeiend, kwalitatief hoogstaand en voor iedereen toegankelijk evenement, dat Turnhout en omgeving positief in de kijker zet. De vele positieve reacties van zowel deelnemende kunstenaars als van de vele bezoekers doet ons deugd en geeft ons zeker de stimulans om op dit elan verder te werken. Hartelijk dank hiervoor.

Enkele reacties van de deelnemende kunstenaars:

Etienne Desmet: “Proficiat aan de organisatie! Ik was heel tevreden met de locatie die ik had bij Johannes en Irene Sneijders het zijn toffe mensen, het onthaal was hartelijk, voor mij is KempARt geslaagd.

Karin Beyens: “Het was een geslaagde tentoonstelling in het Hofke Van Chantraine. Er is veel volk geweest; interessante en vooral geïnteresseerde mensen. Kortom een mooie tentoonstellingsruimte! En voor u Griet en de mensen die er nog aan meegewerkt hebben een dikke proficiat voor heel de organisatie. Nog veel succes voor de volgende jaren!!”

Gerard Godal :” Ik vond het een erg geslaagde editie KempARt en een fantastisch samenwerkingsverband met Marian en Danny. Proficiat voor de vlekkeloze organisatie en mooi drukwerk. De mensen die langskwamen, hadden bewust voor ons gekozen en waren erg geïnteresseerd. Ze werden ook zeer goed ontvangen in de galerie en domein BinnendenBuiten van Marian.”

Danielle Van Belle: Vooreerst proficiat vor de organisatie van de kunstroute KempARt. Reeds op vrijdag tijdens de rondrit mochten ik en mijn echtgenoot Maurice vaststellen dat het niveau van de deelnemers hoog lag iets wat meestal door de organisatoren over het hoofd wordt gezien. Als locatie kon ik, persoonlijk, het niet beter hebben getroffen : een bedrijf (Würth) met ruimtelijke mogelijkheden voor mijn abstracte werken en  heel sympathieke collega-kunstenaressen. Prachtige organisatie en initiatief.”

Danny Dierckx: “Bedankt voor al het werk bij het organiseren van KempARt. Het opzet is prachtig, zeker met de gastkunstenaars maar gezien het grote parcours zijn er bij ons, de uithoeken, wel minder bezoekers geweest . Misschien de volgende keer op een paar grotere locaties , meer kunstenaars samen zetten? Groetjes , en op naar de volgende KempARt.

Jef Van Leeuw: “Door het repetitief terugkeren (tweejaarlijks) van KempARt, is het intussen een begrip geworden. De folder stak goed in mekaar. De catalogus was professioneel. De preventieve rondrit was leerrijk.”

Renaud Reynders: “Bedankt voor de puike organisatie en uw inzet om deze uitgave van KempARt weer tot een groot succes te maken.  De ronde vooraf door de deelnemers op verschillende locaties was een uitstekend idee. Het feit dat u mij een locatie aanreikte waardeer ik ten zeerste. Onze locatie nr 17 't Vleerhof met een interessante mix van beeldhouwen, textielkunst en schilderen was een voltreffer en mocht genieten van een grote belangstelling over de 2 weekends. De affiche en de brochure met een representatief werk van iedere deelnemer en vermelding van de locaties was een nuttig alternatief voor de overzichtstentoonstelling, maar we kregen toch regelmatig de vraag waarom er dit jaar geen overzichtstentoonstelling was. Een combinatie van beiden is misschien financieel niet haalbaar. Ik hoop dat jij Griet en het voltallige team dit schitterend evenement nog jaren kunnen aanbieden aan de kunstliefhebbers uit Turnhout en de aangrenzende gemeenten.”

Hedwig Van Dyck: “KempARt (vijfde editie) was voor mij weerom een succes. Een aantal bezoekers vond het niveau van de deelnemende kunstenaars hoger dan bij de vorige editie. Zoals elk jaar verliep de hele organisatie op wieltjes en was het publiek van mening dat de organisatie in handen was van professionals : een dikke pluim dus voor jou, John, Tinne en Kris. Hopelijk komt er een vervolg op dit succesrijke project!!”

Annick D’hondt: ” Vooreerst een dikke proficiat aan Griet en de groep KempARt voor de perfecte organisaties. Ook het drukwerk was zeer mooi (mooi papier en kleuren). Wat mijn persoonlijke tentoonstelling betrof heb ik zeer veel écht geïnteresseerden gehad. Ofwel omdat ze zelf nu - of vroeger - met kalligrafie bezig zijn of waren. Ofwel omdat ze helemaal niet wisten wat kalligrafie juist inhoudt en dan hier versteld stonden ! Nogmaals dank aan de initiatiefnemers.Hopelijk tot binnen twee jaar !"

Jef Keustermans: “Ik heb de kans gekregen mijn werken aan een breed publiek te tonen. De website was top en werd frequent bezocht…”

Lieve De Weert: “Je biedt ons een unieke kans om naar buiten te komen met ons werk. Ikzelf was bijzonder opgetogen met het voorrecht om in Würth te mogen exposeren. We zijn daar ook goed begeleid bij de selectie en presentatie.“ 

Ann Dierckx: “De organisatie was weer top, zoals we van jullie gewoon zijn. Het wordt echt een begrip in de streek, dat voel je goed en dat is toch mooie opsteker voor al jullie inspanningen. Het loont duidelijk. Wij willen jullie ook bedanken voor al het werk dat jullie er in steken, het is toch telkens een mooi event dat jullie ervan maken. (…)  Heel vaak hebben we mogen horen dat de mensen blij waren dat ze gekomen waren, dat ze het erg de moeite vonden, dat is wel leuk. Dikke pluim voor de organisatie vooral en bedank ze allemaal hartelijk van ons! Jullie doen dat super! We kijken uit naar de volgende editie!

Greet Gadella: “Hartelijk dank voor alles wat jullie hebben gedaan om KempARt 2013 tot een succes te maken. Ik heb ervan genoten en leuke reacties gehad op mijn beelden bij Würth. De route op 20 september met en langs deelnemende kunstenaars was heel gezellig en ik heb locaties aangedaan waar ik anders niet eens toegekomen was. Nogmaals dank en wie weet tot ziens. “

Lisette Cremers: “De KempARt weekends zijn achter de rug, voor mij was het een hele belevenis, tentoonstellen in een zaal van Würth, een prachtige locatie, heel goed georganiseerd, we zijn er door de medewerkers van Würth echt in de watten gelegd. De samenwerking met de andere drie kunstenaars is ook heel goed verlopen, drie schatten van mensen die heel intensief met kunst bezig zijn. (…) Om te eindigen ga ik u en alle mensen die meegewerkt hebben aan het welslagen van KempARt heel veel lof toezwaaien. Het was heerlijk, het was goed en je moet het maar doen zoiets organiseren en coördineren. Dus heel erg bedankt en proficiat, je mag er trots op zijn.”

 

We houden eraan onze fantastische medewerkers te bedanken. In het bijzonder zij die voor ons project extra ruimte ter beschikking stelden: Kunstforum Würth in Turnhout (locatie 8), Theobaldus Kunsthuis in Turnhout (locatie 1), Museum Jan Vaerten in Beerse (locatie 12), Galerie Johannes Sneijders in Beerse (locatie14), ’t Vleerhof - Jef Van Leeuw in Vosselaar (locatie17); Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout (locatie23); BinnendenBuiten - Marian Gios in Lille (locatie21) en Atelier Inge Verachtert in Gierle (lcoatie20).

Dit project werd gesteund door de Stad Turnhout.