U bent hier

Home

Keustermans Jef

locatie nummer: 
10
kunstdiscipline: 
digitale beeldverwerking
schilderkunst
locatie naam: 
Europium
adres: 
Steenbakkerslaan 22
gemeente: 
Turnhout

Jef Keustermans – Glow in the dark Art

 

Tijdens Kempart 2015, presenteerde en introduceerde Jef velours (Suèdes) als drager, gliclée printing en eerste generatie fosforescentie (“glow in the dark”).

Tijdens Kempart 2017 gaat Jef door met te reageren op bestaande beelden, hoewel de diepgang dikwijls moeilijk door de toeschouwer te ontrafelen is; techniek blijft ook belangrijk:

·         De fosforescentiekracht en –duur werd geoptimaliseerd tot “ de volgende morgen “. Testwerken op de slaapkamer moest hij ’s nacht gaan omdraaien wegens te licht; om de volgende nacht te constateren dat de omgedraaide werken nog steeds licht straalden langs de zijkanten: zij laadden zich op langs de zijkant gedurende de dag.

·         Hoewel fosforescentie zeker als gadget begonnen is, wordt dit nu meer en meer essentieel, als metafoor van de reactie van het 1970 brein op de recentste ontwikkelingen.

·         Werken worden groter dan 1m².

·         De zgn. Suèdes (gemaakt met velours) domineren nu het atelier.

Het hoge atelier, ingericht als een museum van de 19e eeuw, daar zal een selectie van “glow in the dark” werken te zien zijn. Dit atelier zal elk half uur verduisterd worden. Ontdek de metaforen van “glow in the dark” in het atelier.

In het andere atelier zullen Suèdes en Covers te zien zijn.

www.jefkeustermans.com

jef.keustermans@hotmail.com

0487 49 96 19