U bent hier

Home

Sneijders Johannes

locatie nummer: 
16
kunstdiscipline: 
beeldhouwen
adres: 
Bisschopslaan 78
gemeente: 
Beerse

 

Jan Sneijders geboren te Helmond Nederland op 4 januari 1941 als zoon van een timmerman. Kunst was gedurende zijn opvoeding zeker geen gemeengoed, maar het scheppen van dingen met hoofd en handen werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader.

Weer door zijn vader die schilderde, werd zijn interesse in kunst gewekt.

Hij nam lessen van verschillende beeldhouwers in Nederland en België. Hier leerde hij de eerste beginselen van het ambacht en het scheppen van zijn ideeën in steen, brons en andere materialen.

Hij bekwaamde zich verder in het bewerken van marmer tijdens regelmatige jaarlijkse reizen naar Carrara in Italië het Mekka van de beeldhouwkunst in marmer.

Kunstgeschiedenis en anatomie studeerde hij thuis in z’n vrije tijd, en studeerde twee jaar tekenen aan de Kunstacademie in Turnhout. .

Inmiddels werkt hij al meer dan twintig jaar als full time zelfstandig kunstenaar  in Beerse waar een permanente tentoonstelling van zijn werk is te zien in huis en tuin.

Zijn werk bestaat uit enerzijds maarschappij relevante onderwerpen als de overbevolking, religie, de steeds toenemende technologische invloed op de mens, anderzijds zijn passie voor dansers en muzikanten. Zijn beelden zijn in particulier bezit in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en in Taiwan en Spanje.

sculptures-johannes@telenet.be
www.sculptures-johannes.be
0478 61 71 96