U bent hier

Home

Vleugels Loes

locatie nummer: 
26
kunstdiscipline: 
keramiek
locatie naam: 
Aardse Zinnen
adres: 
Netestraat 9
gemeente: 
Kasterlee

Loes Vleugels werkt momenteel aan een reeks van ongeveer 10 vrouwenbeelden.  Grotere beelden op een houten gedraaide sokkel. De houding is telkens anders , hoewel zij steeds vanuit een basis vertrekt, en ook de afbeelding die zij erop zet verandert. De afbeeldingen zijn potloodtekeningen met natuurelementen die zij op de beelden afdrukt na het bakken. 
Het zijn impressies van haarzelf, haar innerlijk. Een mens heeft veel deeltjes en elk deeltje is belangrijk. Al die verschillende deeltjes maken tot wie je in wezen bent. Ze mogen er ook allemaal zijn, het is niet zo goed om bepaalde deeltjes weg te stoppen, hoewel ze misschien niet zo mooi zijn of niet zo passen in deze maatschappij. Loes wil deze reeks beelden als één werk beschouwen, één groot zelfportret.
Loes boetseert de beelden eerst vol, daarna snijdt zij ze doormidden en holt zij ze uit. Na het uithollen gaat Loes nog afwerken en glad schuren. Dan volgt na het drogen de biscuitbak. Daarna monteert zij ze op de sokkel en werkt de naad weg met vulmiddel. Nog wat schuren en dan begint ze aan de patineerlaag en de tekening. Loes schildert eerst het beeld met acrylverf; drukt de tekening af en dan patineren met kalkwas. Na een dag drogen nog opwrijven met een doek en klaar...

www.aardsezinnen.be

aardsezinnen@hotmail.com

0498 51 74 47